Studenterkørsel huskeliste: Sådan forbereder I jer til studenterturen

af | dec 28, 2023

Når I skal afsted på studenterkørsel, så gælder det om at være forberedt på lidt af hvert – for det bliver ofte en vild omgang, hvor nærmest alt kan ske. Det kan derfor godt være lidt svært at forberede sig på dette, og derfor har vi lavet denne studenterkørsel huskeliste for at hjælpe jer godt fra start.

Når turen er skudt i gang, så handler det om at skabe en fest uden lige. Vi har derfor også lavet en artikel om, hvordan man får den absolut bedste studenterkørsel.

Hav styr på turen og ruten

Det er vigtigt, at planlægningen er i orden inden I tager afsted. Her handler det i høj grad om at være sikker på, at ruten er planlagt, så I ved, hvor I skal køre hen og i hvilken rækkefølge. Derved kan I netop sikre jer, at de er klar til at tage imod jer, når I ankommer, så I kan holde festen kørende uden problemer.

Det er selvfølgelig svært at planlægge tidspunkterne helt præcist, og der er ingen tvivl om, at der nok vil opstå nogle små skred i tidsplanen – det er helt normalt, når der festes godt igennem. Hvis I ønsker nogle gode råd til, hvordan man bedst planlægger en god rute, så har vi meget mere information om det her.

Få pyntet bilen

Et vigtigt element er jo også vognen i sig selv. Det handler jo typisk om, at vognen skal pyntes op, og der skal ofte monteres et stort banner med et lækkert citat eller slogan, som passer til jer som klasse. Nogle steder i landet pynter man selv vognen, hvor andre områder i stedet har en tradition for, at årgangen under står for det. Uanset hvor i landet, man er, er det dog vigtigt, at vognen pyntes godt op.

At få den perfekte vogn til jeres klasse kan være svært – og derfor har vi forberedt en artikel med inspiration til, hvordan vognen kan blive pyntet.

Hvad tager man med på studenterkørsel?

Det er vigtigt, at man har de rette ting med på studenterkørslen – men hvad har man brug for? Vi anbefaler, at man kun har de mest nødvendige ting med, så man sparer plads. At have pung, telefon (og evt. lader/powerbank) og lignende med er nærmest en selvfølge nu til dags, men der er nogle andre ting, som der kan være gode at have med på studenterkørslen også.

Vi anbefaler blandt andet, at man har en god sommerjakke med, når deres køres studenterkørsel. At finde det rette outfit til studenterturen er en større sag, som vi gennem i vores artikel om, hvordan man klæder sig rigtigt på til studenterturen, men når aftenen kommer, så er det en god ide at have lidt ekstra. For selvom det er sommer og vejret er lækkert, så kan det stadig godt blive koldt om aftenen – og hvis der skal festes hele natten, så er jakken vigtig.

Hvad for noget drikkelse skal man have med på studenterkørsel?

Det handler naturligvis om at vælge noget alkohol, du kan lide, og som du kan holde til at drikke hele dagen. Du skal jo helst vælge noget, som ikke sender dig direkte i blackout, så du i stedet kan få det mest ud af dagen. Mange vælger derfor øl eller cider, men du kan uden problemer også vælge alkohol til opblanding, såsom vodka, rom eller whisky.

Du skal ikke lade dig narre af, at I kører hele dagen. Her tænker du måske nok, at der så skal en hel del alkohol til – men I vil jo typisk blive tilbudt alkohol ved hvert stop også, så du behøver ikke helt så meget.

Det er ganske normalt, at man har nogle kasser øl og cider med til vognen, og I kan med fordel koordinere dette i forvejen, så I måske samlet køber nogle kasser til deling. På den måde vil der nemlig altid være noget til alle, og det hele bliver derfor lidt nemmere.

Det kan også være en god ide at have noget sodavand med også – igen kan der tages et par kasser med, som I kan koordinere samlet. Det kan både bruges til opblanding, men det kan også være rart lige at tage en pause fra alkoholen, hvis der er behov for det.

Husk vand

Vi ved godt, at studenterturen i høj grad handler om at have en fest, og det næppe er vand, man tænker på i dette tilfælde. Men når I skal være udenfor i varmen hele dagen, og I løbende drikker alkohol også, så er det en god ide at have godt med vand med også. På den måde undgår i dehydrering, og en flaske vand i ny og næ kan også være det, som sørger for, at man ikke går kold undervejs – og det er ærgerligt, hvis man går glip af noget af turen, fordi man blev alt for fuld.

Bliv enige om reglerne for musikken i forvejen

Den bedste fest kræver det helt rigtige musik – og her kan der jo godt være lidt uenighed om, hvad det betyder. Vi har jo alle en unik smag i musik, og det kan derfor godt være svært at ramme noget, som bare passer perfekt til alle.

Det, vi oftest ser, er at klassen i fællesskab har lavet en playliste, som dækker hele dagen. På den måde kan man nemlig forberede noget musik, alle kan lide, og der er derfor gode chancer for en fantastisk fest. Det er vigtigt, at den netop laves i fællesskab, så alle får lov at komme med deres input – og det er derfor en god ide at lave den i perioden op til studenterkørslen.

Uanset om I vælger at bruge Spotify, YouTube Music eller andre musiktjenester, så er det også vigtigt, at man lader musikken køre, uden at man springer andres sange over. Har man ikke en fastsat playliste i forvejen, så kan man med fordel benytte de playlist funktioner, hvor sangene sættes i kø (typisk ”Add to queue”), der er indbygget i musikprogrammerne, så man ikke afbryder andres yndlingssange.

Alle vores studentervogne har nogle fantastiske lydsystemer installeret, så I er garanteret god lyd på hele turen – vi ved nemlig godt, at musikken er nødvendigt, når der skal festes igennem. Det eneste der kræves, for at bruge dem, er at man har en enhed med bluetooth.

Hvad med en DJ?

Det er faktisk ikke længere lovligt at hyre en DJ til studenterkørslen, men det betyder ikke, at I ikke kan udnævne jeres egen DJ. Hvis en i klassen bare har helt styr på det med at skabe en god fest med musik, så kan man jo netop altid udnævne vedkommende som turens DJ, så man ved, at musikken er i orden hele vejen.

Lav en forventningsafstemning

I sidste ende handler det om, at I skal have en fantastisk dag (eller dage) sammen, hvor I virkelig kan få lov at få en ordentlig fest. Det er derfor en god ide at snakke i fællesskab om, hvordan tingene skal forløbe, og hvordan I sikrer en festdag, hvor alle har det sjovt.

Vi har også samlet nogle gode råd til selve studenterturen, så I kan få en fantastisk tur.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

6 + 3 =

Send forespørgsel