Sikkerhed

Sikkerheden både ombord på studentervognen samt lastbilens tilstand er meget vigtig!

Hvad gør vi?

Vi har generelt mange tiltag for at gøre vores vogne mere sikre i forbindelse med studenterkørsel sikkerhed. Der er selvfølgelig de lovpligtige krav, men udover det har vi også lavet nogle ekstra tiltag eller udvidet sikkerheden yderligere. Dette er ikke for at begrænse festen, da vores tiltag overhovedet ikke påvirker denne.

Det vigtigste i forbindelse med sikkerheden, er at man har en fornuftig og erfaren chauffør til at styre lastbilen. Det er i stort fokus ved os og en del af vores chauffører har mere end 15 års erfaring med at køre studenterkørsel. Det er med til at sikre jer en chauffør der forudser trafikken, så i ikke oplever pludselige katastrofe opbremsninger eller trafikuheld.

Lovmæssige krav

Studentervognen skal være udstyret med det der kaldes en fartskriver. Den noterer hvor hurtigt chaufføren kører med jer, samt holder øje med om han overholder køre- og hviletiderne. Skulle vognen blive kontrolleret af politiet og der ikke forefindes en fartskriver eller hastigheden eller hvilene ikke er overholdt, får vognen ikke lov at køre videre.

SULA kører selvfølgelig kun med godkendte studentervogne, som alle har godkendte fartskrivere monteret!

Der er også krav til hvor meget siddeplads hver enkelt elev skal have i vognen, målt i centimeter. Dette bliver målt ud i forbindelse med noget kaldet et studentersyn. Bliver vognen stoppet med flere personer på ladet end det tilladte, bliver turet stoppet med det samme.

Alle SULAs vogne kører med fastmonterede bænke og nogle af vognene er godkendte til op mod 55 personer.

Man skal overveje om ens studenterkørsel foregår i miljøzoner. Der er i Danmarks 4 største byer noget kaldet miljø-zoner, hvor der er en grænse for hvor meget en vognen på forurene.

SULAs vogne er ALLE miljøzone godkendte, så det er heldigvis ikke en bekymring i skal have.

Vores regler.

Alle vores chauffører har førstehjælpskursus samt et EU-kvalifikationsbevis, som er et bevis på at den pågældende chauffør må køre lastbilen.

  • Du må gerne stå op på ladet af studentervognen under kørsel.
  • Du må gerne ryge på ladet. Dog anbefaler vi af hensyn til sikkerheden, at du lader være, mens vognen kører.
  • Du må gerne sidde på knæ på bænkene, så du kan skåle, hilse og vinke til forbipasserende.
  • Du må IKKE stikke hoved, arme, ben, fødder uden for vognens sider.
  • Du må IKKE stå op på bænkene.
  • Du må IKKE medbringe flasker, glas, beholdere eller andre ting lavet af glas med ombord på vognen.

Kontakt os

For mere info