Hvilken studenterhue er bedst?

af | jan 24, 2024

Med så mange forskellige studenterhuer, så er det ikke underligt, at der er opstået en form for rivalstatus iblandt dem – og der har i mange år hersket en diskussion om hvilken hue, der er bedst. For år tilbage var det i grove træk bare en kamp mellem den røde og de blå studenterhuer, som jo netop havde den samme egentlige status og samme niveau, men hvor der alligevel herskede en indstilling om at en var bedre end den anden.

Med introduktionen af de mange nyere huer er denne diskussion kun blevet større, og der er nu endnu flere meninger i diskussionerne. Men hvilken studenterhue er så den bedste?

Det er der reelt set ingen af dem, der er – de har alle deres egne fordele og ulemper, og de giver alle nogle gode muligheder for fremtiden.

Hvis du vil vide mere om studenterhuen og dens mange særlige regler, så kan vi anbefale dig at læse vores studenterhue guide, hvor du finder mange af de svar, du har brug for.

Hvor kommer rivaliseringen fra?

Den oprindelige rivalisering kommer formentligt fra, at gymnasiestudenterne mener, at deres hue er den eneste rigtige – fordi det jo netop er den originale. De ser derfor de blå huer som en form for efterligning, og det er derfor i nogles optik ikke en rigtig studenterhue. Til gengæld har de blå huer ofte en indstilling om, at deres uddannelser er mere moderne og nutidige, og at de byder på flere nyttige færdigheder end blot det boglige. Denne rivalisering eksisterer stadig, men i langt de fleste tilfælde foregår det dog på et venskabeligt, nærmest broderligt, niveau.

Hvordan kommer rivaliseringen til udtryk?

Almindeligvis foregår det bare, når man snakker med folk fra en anden uddannelse; her kan man nemlig vælge at stikke lidt til dem, og gøre dem opmærksomme på, at deres hue ganske enkelt ikke har den rigtige farve – hvor man ofte vil høre noget tilsvarende tilbage. Det ses også i løbet af studenterugen, når man møder de andre studerende, og så ses det ofte også på studentervognene. Her er det nemlig ikke unormalt, at mange vælger et banner med en tekst om farven på huen, og at deres klasses studenterhue er den eneste rigtige type. Det er en fantastisk made at føre den traditionelle rivalisering videre, og du kan læse meget mere om studentervognsbannere her.

Hvilken studenterhue skal jeg have?

Reelt set vil der ikke være det helt store valg i disse situationer, da huen og dens farve generelt afhænger af din uddannelse – og du vil derfor vælge en studenterhue med en farve, som tilhører den uddannelse, du har valgt. Er du lidt i tvivl om hvilken studenterhue og farve, som passer til den uddannelse, du har valgt, så tag et kig forbi vores artikel om studenterhue farver, hvor du finder alle svarene.

I enkelte tilfælde kan der dog være lidt variation i hvilken hue, du kan vælge. Du kan blandt andet vælge en sort farve i nogle tilfælde, ligesom du også i nogle tilfælde selv kan vælge det emblem, som sidder forrest på huen.

Hvis du er lidt i tvivl om hvordan købet af huen foregår, så har vi lavet en guide til at bestille studenterhuen, som kan hjælpe dig godt på vej.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

8 + 5 =

Send forespørgsel