Studenterhue guide: Få styr på de særlige studenterhue traditioner

af | jan 6, 2024

Når studentertiden nærmer sig, så begynder man for alvor at sende længselsfulde blikke mod den flotte studenterhue. Den er jo et symbol på, at flere års arbejde er fuldendt, og at man endelig kan slippe væk fra lektier, afleveringer og eksaminer – og så er der jo også en hel del festlige ting associeret med huen også.

Men der er jo også mange traditioner og skikke, såvel som nogle praktiske ting, som omhandler huen, og det er ikke altid, man har helt så meget styr på disse særlige studenterhue traditioner. Derfor vælger vi at kigge nærmere på dem i denne artikel.

Hvor længe skal man gå med sin studenterhue?

Det er normalt, at man har sin studenterhue på i løbet af hele studenterugen, som typisk spænder over en uge eller to. Det er nemlig i denne periode, at man virkelig fester igennem med de andre studenter, både som en del af studenterkørslen, såvel som efterfølgende fester. Det er også i denne periode, at du får de mange spændende hak og tegninger i huen, og det er derfor vigtigt, at man har sin studenterhue på hele tiden – Du kan læse mere om klip i studenterhuen her. Deltager man ikke i studenterfesterne, så er der reelt set ingen regler for, hvor lang tid man skal have sin hue på – men mange vælger typisk at have den på i dagligdagen i den efterfølgende tid.

Hvordan skal en studenterhue sidde?

Så længe huen er bestilt i den rigtige størrelse, så er det faktisk ret ligetil at vurdere hvordan, den skal sidde. Den skal placeres ovenpå hovedet som en normal hat, hvor det naturligvis er vigtigt, at du har skyggen og emblemet foran, så det kan ses. En undtagelse til dette er dog hvis man har været oppe i 24 timer i træk under studenterugen, da man så skal vende den med bagsiden fremad.

Vil du vide mere om at bestille din studenterhue? Så har vi et indlæg, som omhandler bestillingen af studenterhue lige her.

Hvem giver studenterhuen på?

Det afhænger lidt af hvilken tradition, man vælger at følge – og selvfølgelig også ens personlige præferencer. Traditionelt har reglen nemlig været, at det var læreren, som skulle give studenten huen på. Det har typisk været den lærer, som var til den sidste eksamen, men i nogle tilfælde har det også været studentens favoritlærer, som fik opgaven.

Mange vælger dog nu til dags at lade et familiemedlem overtage opgaven. Det kan typisk være en forælder, som får æren, men det kan også være et andet familiemedlem, som står studenten meget nært. Det er noget, som har en helt særlig betydning for mange studenter, og derfor ønsker man ofte, at det er en helt særlig person, som gør dette.

I sidste ende er det naturligvis op til den enkelte at vurdere, hvem der får denne opgave. Hvis man ikke kan bestemme sig for, hvem der skal sætte studenterhuen på, eller hvis man ikke har en præference, så kan man naturligvis gøre det selv – det føles bare ikke helt så højtideligt.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

11 + 11 =

Send forespørgsel