Alt du har brug for at vide om at bestille studenterhuen

af | jan 7, 2024

Når det kommer til at bestille studenterhuen, så kan der pludselig komme mange spørgsmål. Hvad koster den, hvor bestiller man den, og mange lignende spørgsmål dukker op hos de studerende. Derfor har vi valgt at gøre det simpelt for dig ved at samle alle disse informationer i denne artikel, så du let får styr på det hele.

Vi har også skrevet lidt om de traditioner, der følger med studenterhuen. Klik her for at se vores samlede studenterhue guide.

Hvad koster en studenterhue?

Det er faktisk ikke helt så ligetil at svare på. Der er nemlig mange forskellige huer, afhængigt af hvor smarte og eksklusive, de skal være, ligesom det også afhænger af hvilken producent, man vælger at få den lavet hos. Der kan også være variation mellem de forskellige uddannelser – og til sidst så har nogle uddannelsesinstitutioner og særlige aftaler og rabatter ved de forskellige producenter. Derfor kan man ofte opleve meget variation i priserne på de eftertragtede studenterhuer.

Hvor kan man købe en studenterhue?

Der er flere forskellige producenter i Danmark, som laver studenterhuer, som alle følger det traditionelle design. Den mest udbredte og traditionelle må siges at være C.L. Seifert, som har produceret dem i over 150 år, men der er sidenhen kommet andre producenter på markedet også.

I mange tilfælde har de enkelte uddannelsesinstitutioner nogle særlige aftaler med visse producenter, som gør, at man kan få en særlig rabat, og man vil derfor normalt vælge disse. Du kan med fordel kontakte administration på din uddannelse og høre, om der er nogle særlige regler for studenterhuer, som måske kan give jer en fordelagtigt pris eller proces.

Hvornår bestiller man en studenterhue?

Der kan være lidt variation i dette, men oftest foregår det som minimum et halvt år inden de skal bruges. Dette er med til at sikre, at producenten kan nå at lave dem, foretage kvalitetskontrol og sende dem til skolen – og der er ligeledes tid til at rette op på eventuelle fejl.

I nogle tilfælde vil producenterne have en aftale med uddannelsesinstitutionerne, hvor de kommer ud og hjælper med at foretage alt det nødvendige arbejde i forbindelse med bestillingen. Det vil sige, at de kan hjælpe med at foretage målingerne, vejlede i forhold til valg af studenterhuen, og at man også foretager den egentlige bestilling i denne omgang. Dette vil typisk foregå på en fastsat dato, som uddannelsesinstitutionen vil melde ud.

Man har også muligheden for at bestille en studenterhue direkte fra producenten, men her skal man være opmærksom på deres leveringstider for at sikre sig, at man har den til tiden.

Hvornår får man studenterhuen?

Når huerne er produceret og kontrolleret, vil de blive sendt til uddannelsesstederne. Dette vil generelt ske i løbet af foråret, så man er sikker på, at de er klar, når studenterne har brug for dem – men også så man kan opfange eventuelle fejl. Huerne udleveres typisk i perioden op til eksamensperioden, men man må traditionelt ikke tage den på før den sidste eksamen er bestået, da det ellers bringer uheld – og det kan du læse mere om her.

Hvilken studenterhue skal jeg vælge?

At vælge den rigtige studenterhue er en større opgave, og det afhænger af mange forskellige faktorer. Vi har derfor valgt at lave en særlig artikel om at vælge den rette studenterhue, hvor vi går i dybden med de forskellige valg.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

9 + 9 =

Send forespørgsel