Studenterhue regler

af | jan 13, 2023

Der er mange traditioner og skikke forbundet med studenterhuen og studenterugen som helhed. Disse er opstået gennem tiden, de har oftest noget at gøre med selve huen; i enkelte tilfælde handler det om måden, du har huen på under studenterugen, men i mange tilfælde involverer det også, at der skrives eller klippes i huen. Der er i næsten alle tilfælde tale om bedrifter, som netop skal fejres, og med disse hak og klip kan du stolt fremvise de ting, du har opnået – og så kan de også i fremtiden bruges til at minde dig om den festlige tid.

At følge disse traditioner kan være en fantastisk måde at få lidt ekstra ud af studenterturen, og der kan hurtigt gå lidt konkurrence i det blandt studentervognens deltagere, og det kan være med til at gøre festen endnu bedre. Ønsker du andre gode råd til hvordan man sikrer en god fest, så kig forbi vores studenterkørsel huskeliste, så du kan blive helt forberedt.

Generelle regler

§ Huen – Det er en generel regel, at studenterhuen ikke må bæres, før alle eksaminerne er overstået. Det anses nemlig for at bringe uheld til de resterende eksaminer.

§ Hilsner fra venner – Venner, bekendte og klassekammerater kan skrive på indersiden af studenterhuen. Det kan være alt fra hilsner til kække bemærkninger. Dette skulle efter sigende bringe studenten held i fremtiden.

§ Bid i skyggen – Studentens bedste venner skal bide i studenterhuens skygge. Biddet skal være så hårdt, at afmærkningen af tænderne kan ses i skyggen. Dette er angiveligt endnu en ting, som bringer held i fremtiden.

§ Autografer fra alle – Klassekammerater skal skrive deres autograf i huens puld.

§ Den sidste karakter – Den sidste og endelige eksamenskarakter skal skrives i midten af studenterhuen, uanset om den er god eller dårlig.

§ 12 tal i huen – Hvis den karakter, som skrives i huen, er et 12-tal, så skal studenten løbe efter studentervognen indtil det første stop. I nogle tilfælde kan der ændres lidt på denne, hvis der er tale om en lang tur.

§ Dumpet – Den student, der har dumpet den sidste eksamen, skal have sin hagerem/stormrem på under ALLE studenterfesterne.

§ Vågen i 24 timer – Studenterhuen skal vendes om (ligesom en kasket), så skyggen sidder i nakken, hvis studenten har været vågen i mere end 24 timer i træk i løbet af studenterugen.

Druk & Øl

§ Største hatte mål – Studenten med det største hatte mål skal give en hel kasse øl til klassen.

§ Mindste hatte mål – Studenten med det mindste hatte mål skal give en hel kasse øl til klassen.

§ Højeste karaktergennemsnit – Studenten med det højeste karaktergennemsnit skal give en hel kasse øl til klassen.

§ Mindste karaktergennemsnit – Studenten med det laveste karaktergennemsnit skal give en hel kasse øl til klassen.

§ Firkant i svedbåndet i studenterhuen – Der skal klippes en firkant i svedbåndet, hvis studenten har drukket en hel kasse øl indenfor 24 timer.

§ Ølkapsel som hestehale – Der må også bindes en ølkapsel fast til studenterhuen, hvis studenten har drukket en hel kasse øl på under 24 timer.

§ Solopgang – Der må klippes en trekant ovenpå firkanten i studenterhuens svedbånd for hver solopgang studenten har set i løbet af studenterugen.

§ Opkast – Den student, som kaster op pga. for meget alkohol, skal have et trekantet hak i skyggen/skærmen på studenterhuen.

§ Udpumpning – Hvis studenten skal til udpumpning pga. for meget alkohol, skal skyggen/skærmen på studenterhuen fjernes/klippes af. Det er dog ikke normalt at komme til udpumpning længere, og det anbefales ikke, at men bestræber sig på at opnå denne.

§ Tis i bukserne – Hvis studenten tisser i bukserne pga. for meget alkohol, så skal de drikke af huen. Vær opmærksom på, at farverige drinks kan ende med at afgive permanent misfarvning på hatten.

studenterhue regler

Kærlighed & Sex

§ Kys – Hvis studenten får et kys fra en person, som studenten ikke tidligere har været i forhold med, så må man klippe en firkant i svedbåndet på studenterhuen.

§ Frække aftaler – Får studenten anskaffet sig nogle frække aftaler i løbet af sommerens mange studenterfester, så skal aftalerne skrives på indersiden af svedbåndet.

§ Kæresten smutter – De studenter, som mister deres kærester i løbet af studenterugen, skal have fjernet begge metalknapper på siden af studenterhuen.

§ Telefonnumre – De studenter, som får scoret sig mere end 5 telefonnumre, skal vende yderbetrækket på deres studenterhue omvendt, så korset sidder i nakken i stedet for foran.

§ Kys fra samme køn – Hvis studenten kysser en person af samme køn, skal korset på studenterhuens front vendes på hovedet.

§ Scoring af samme køn – Tager man ovenstående et skridt videre, og det leder til en reelt scoring af samme køn, så skal korset fjernes helt.

§ Sex med huen ovenpå hovedet – Der skal klippes et lyn i studenterhuens svedbånd, hvis studenten har sex med huen på. Dette gælder dog ikke, hvis det er sex med ens kæreste.

§ Scor din lærer – Hvis studenten har haft sex med sin lærer, skal det hvide yderbetræk fra studenterhuen fjernes helt.

§ Beundrer – Personer, som er lune på studenten, skal skrive på studenterhuens læderkant.

§ Scor en sygeplejerske – Studenten, der scorer en sygeplejerske eller en læge, skal have fjernet studenterhuens storm-rem. I nogle tilfælde kræver det specifikt, at det foregår i forbindelse med udpumpning.

§ Sex med kæresten – Der skal klippes et hjerte i studenterhuens svedbånd, hvis studenten har haft sex med sin kæreste med studenterhuen på.

§ I vandet uden tøj på – Der skal klippes en bølge i studenterhuen, hvis studenten hopper i havet, havnen eller søen kun iført sin studenterhue.

Ofte stillede spørgsmål om klip i studenterhuen

Hvad betyder lyn i huen?

Et lyn i huen betyder, at man har haft sex med huen på i løbet af studenterugen. Det tæller dog ikke, hvis der er tale om en kæreste – i så fald er det i stedet et hjerte.

Hvad betyder hammer i huen?

En hammer i huen er et af de nyere hak og er endnu ikke helt anerkendt. Det gives ved, at man kører den såkaldte ”bas arm” i en bestemt periode, som oftest er 30 minutter.

Hvad betyder hjerne i huen?

Der er ikke umiddelbart nogen fastsat regel eller tradition, som involverer, at man får tegnet eller klippet en hjerne i studenterhuen. Det kan dog være en begyndende eller en lokal tradition.

Hvad betyder revolver i huen?

En revolver i studenterhuen er ikke noget, som man traditionelt bruger. Det kan dog være, at det er et klip eller en tegning, som har en særlig betydning på udvalgte uddannelsessteder.

Hvad betyder briller i huen?

Briller i huen betyder at du har fået 00 til den sidste eksamen. Det skal derfor skrives/tegnes i midten af huen.

Hvad betyder klip i huen?

Et klip i huen kan betyde mange ting, afhængigt af hvilken form, klippet tager. Det er dog typisk et bevis på, at man har opnået noget helt særligt i løbet af studenterugen.

Hvad betyder et hjerte i studenterhuen?

Et hjerte i studenterhuen betyder, at man har haft sex med sin kæreste, mens man har studenterhuen på. Er der tale om sex med en, man ikke er i et forhold med, så skal det i stedet være et lyn.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

5 + 9 =

Send forespørgsel