Hvilket emblem skal studenterhuen have?

af | jan 25, 2024

Forrest på studenterhuen er der et lille symbol på en kokarde, og det kan i mange tilfælde have en helt særlig betydning enten i forbindelse med den enkelte person eller deres uddannelse. Men hvilken betydning har disse typisk, hvad kan man vælge – og hvad bør man vælge, hvis man gerne vil vise noget særligt?

Det kigger vi lidt nærmere på i dette indlæg. Ønsker du at vide mere om huen generelt, så tag et kig forbi vores studenterhue guide.

Hvad er kokarden?

Selve kokarden er det lille styk stof, som sidder forresten på huen, hvorpå der sidder et lille emblem. Kokarden giver huen et stilet og eksklusivt look, hvorimod det lille emblem i stedet kan udtrykke noget særligt. Man vælger reelt set selv, om man vil have en kokarde til studenterhuen, men i langt de fleste tilfælde er det et standardvalg, som man faktisk skal fravælge, hvis man ikke ønsker det.

Hvilket emblem skal man vælge til sin studenterhue?

Der kan være stor forskel på det ønskede emblem på studenterhuen, og det kan være op til den enkelte studerende at vælge det. Nogle uddannelser benytter symboler, som passer til deres uddannelse, hvilket blandt andet ses ved frisørerne og ernæringsassistenterne. Ved den almindelige studenterhue fra CL Seifert ser man typisk et kors på den gymnasiale studenterhue, men man har fri mulighed for at ændre dette. Det er Ganske enkelt blot et traditionelt symbol, men det har en forsvindende betydning for mange.

Handelsstudenter vælger ofte Merkurstaven, som forbindes med den græske handelsgud, Merkur, og det kan derfor i høj grad siges at have en relevans for deres uddannelse, mens det på samme tid er et traditionelt emblem. En begyndende trend ved HTX-studerende er derimod, at man vælger bogstaverne “HTX”, som studenterhuens symboler, hvilket giver et simpelt og letforståeligt udtryk.

Studenterhue symboler har derfor også lidt betydning i forhold til uddannelsen – og netop dette kan jo være et ret omdiskuteret emne. Vi ser nærmere på meningerne om hvilken studenterhue, der er bedst, lige her.

Personlig tro eller andre personlige symboler

Der er også nogle, som vælger at symbolisere deres personlige tro på deres studenterhue. Det kan særligt ses ved gymnasiale studenter, som ikke følger kristendommen, og som derfor ikke ønsker at have et kors på deres hue, da det kan virke lidt modsigende.

Foruden tro kan man også have andre særlige overbevisninger eller personlige sager, som har stor betydning, og som man derfor ønsker at vise frem på huen. Det giver et personligt præg, og det er en god måde at vise de ting, man går op i.

Hvordan vælger man emblemer til studenterhuer?

At vælge kokarde og emblem til studenterhuen foregår ofte i forbindelse med bestillingen af huen, som vi går mere i dybden med i denne guide. Typisk vil producenten have et udvalg af særlige kokarder og emblemer, men man kan i nogle tilfælde også være nødt til at bestille dem andetsteds, hvis man har nogle særlige ønsker. Derved kan man nemlig få præcis det, man har brug for.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

4 + 1 =

Send forespørgsel