Hvornår er der studenterkørsel?

af | dec 28, 2023

Studenterkørslen er et af de helt store punkter i uddannelsen, og det er der flere årsager til. Det er jo blandt andet fejringen af, at man endelig har overstået den sidste eksamen, og at man er færdig med uddannelsen – men udover det, så er det jo også en helt særlig begivenhed, som ikke kan sammenlignes men nogen anden fest.

Ønsker I at gøre festen helt perfekt til jeres behov? Så tag et kig på de forskellige vogne, vi har her hos SULA.

Studenterkørslen bygger jo på den egentlige kørsel, men der er jo også de mange stop undervejs, hvor man har mulighed for at spise og feste, og det er noget af det, som er med til at køre turen endnu bedre. Det kan derfor være rart at vide på forhånd, hvornår festen faktisk skal foregå, så man netop kan være helt forberedt på at levere den bedste fest.

Hvornår kører man studenterkørsel?

Studenterkørslen foregår typisk i studenterugen, som er den uge, hvor man bliver student. Typisk anser man studenterugen for at være den uge, hvor studenterne bliver færdige. Den starter ofte reelt set først midt på ugen, hvorefter den fortsætter til og med søndag.

Hvornår man må køre studenterkørsel, er ikke så ligetil at svare på ud i fremtiden, da perioden varierer fra år til år, men den bliver som udgangspunkt offentliggjort som den sidste mulige eksamensdato – det er her, man kan være sikker på, at alle i klassen har været gennem deres eksamensforløb.

Hvilken dag skal man køre studenterkørsel?

Nogle foretrækker at kaste sig ud i det på den første dag, fordi det er her, man jo er blevet student – men det er ikke alle, som vælger at gøre det på denne dag, og det kan der være flere årsager til. Det skal jo blandt andet passe ind i alles planlægning, så der er mulighed for at alle kan deltage, men også at man kan få en god fest ved de forskellige stop.

Den mest populære dag for studenterkørsel er typisk fredag efterfulgt af lørdag, og det kan derfor være en særdeles god ide at booke i god tid, hvis man ønsker at køre en af disse dage. Nogle foretrækker at have kørslen i weekenden for at sikre, at man kan feste ved de forskellige stop, men det kan i mange tilfælde gøres lidt nemmere ved, at man tager kørslen over to dage; så er der nemlig god mulighed for at planlægge de specifikke stop lidt bedre.

Hvem må køre studenterkørsel?

Der er faktisk ret strenge regler for hvem, der må køre med i studenterkørslen, og det er som udgangspunkt kun dem, som er blevet studenter i den pågældende periode – men man må ikke bare hoppe med på andres studentervogne. Vi har valgt at gøre det lidt nemmere ved at skrive en specifik artikel om hvem, der må køre studenterkørsel.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

11 + 9 =

Send forespørgsel