Hvad er Kongehuen?

af | feb 2, 2024

Du har måske nok hørt folk snakke om den såkaldte Kongehue, men hvad er Kongehuen, og hvordan er den forskellig fra en almindelig studenterhue – er det bare en finere udgave, eller har den en særlig betydning?

Når man taler om kongehuen, så er det faktisk C.L. Seifert Kongehuen, man snakker om; dette er en af modellerne i deres udvalg, og det er en finere udgave af den almindelige studenterhue; den har altså det samme overordnede, men der er nogle ekstra detaljer, og der er brugt nogle mere lækre materialer, hvilket resulterer i en mere eksklusiv studenterhue. Andre producenter har typisk en tilsvarende model med et andet navn.

Kongehuen er til dem, som ønsker lidt mere

Når man skal vælge sin hue, så vil man ofte have et bredt udvalg af producenter, men også et bredt udvalg af huer hos den valgte producent. Det handler derfor om at udpege den hue, man foretrækker. Der vil typisk ikke være den store variation i det overordnede design, da der er faste traditioner for hvordan, studenterhuen ser ud – men der kan være stor forskel i materialerne og de detaljer, som huen byder på.

Og det er netop det, man blandt andet ser ved Kongehuen. Der er tale om en lidt finere model, som naturligvis har en lidt højere pris – men det er dog ikke deres dyreste hue. Den fås naturligvis til alle studieretninger, så du kan sagtens få Kongehuen til HF, hvor den følger de retninger og farver for denne uddannelse, ligesom det også vil være tilfældet med en EUX Kongehue, en Kongehue til HHX og enhver anden uddannelsesretning – I kan derfor sagtens fortsat diskutere, hvilken hue der er bedst.

Gør det en forskel hvilken studenterhue, man vælger?

Det gør ingen reel forskel, om du vælger Kongehuen, en standardhue eller en studenterhue fra en anden producent – det er alle sammen ”rigtige” huer. Der hvor forskellen opstår er i stedet i hvor lækker, den føles, hvor godt den ser ud, og i nogle tilfælde også hvor godt den kommer til at holde.

Du kan opleve, at materialerne bliver lidt mere eksklusive og lidt mere behagelige, når du vælger at opgradere fra én hue til en anden. Ser vi på selve Kongehuen, så betyder dette f.eks. et huebånd i eksklusivt ruskind, som giver et lidt mere luksuriøst præg til huen.

Det skal naturligvis bemærkes, at de mere eksklusive huer koster mere end de almindelige standardhuer.

Man ser i stigende grad også huemodeller, som begynder at bruge bæredygtige materialer, hvilket er et koncept, som er meget populært i nutiden, og som mange studerende fokuserer på.

Detaljerne varierer også

Detaljerne kan også variere meget mellem de forskellige huer. Det ses i særdeleshed ved de sorte huer, hvor forskellen er åbenlys, men der er også mange forskellige detaljer ved de andre huer, som kan påvirke dit valg. Særligt ved nogle af de mere eksklusive huer vil der være gjort lidt mere ud af designet for at gøre dem lidt mere luksuriøse at se på; det kan være guldbånd, særlige knapper eller lignende, som giver et lækkert præg, men som også kan trække lidt på de traditionelle stile.

Uanset hvilken hue du vælger, så følger man naturligvis de samme regler og traditioner for huen, som vi beskriver her.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

6 + 9 =

Send forespørgsel