Studenterkørsel traditioner

af | jan 4, 2024

Studenterkørslen og studenterugen er traditioner, som strækker sig over hundrede år tilbage, og det er derfor kun naturligt, at der er kommet mange ekstra traditioner og skikke til undervejs. Disse er noget, som gennem årene er opstået, og som har bredt sig og slået sig fast som en del af festen, der barer hører til, når man kører studenterkørsel. Disse traditioner og skikke er også i høj grad noget af det, som giver nogle ekstra sjove og særlige elementer til studenterkørslen, og det kan være noget, som passer perfekt til jeres klasse – og hvis ikke, så er der ingen, der siger, at I skal følge dem.

Særlige traditioner til studenterkørsel

Der er som sagt mange traditioner forbundet med studenterugen og kørslen, og der er mange af dem, som glider lidt sammen; det er traditioner, man kan kaste sig ud i både til festerne og under kørslen – men der er to særlige traditioner, som udelukkende foregår i forbindelse med kørslen, og vi tager et kig på disse særlige studenterkørsel traditioner herunder:

Studenterkørsel førertrøjen

Under studenterkørslen vælger mange klasser at benytte sig af en særlig førertrøje, som den man f.eks. ser i Tour de France – dog med lidt andre regler for at opnå den. Som navnet antyder, så handler det dog stadig om at være forrest, og i dette tilfælde er der naturligvis tale om alkoholindtag. Denne studenterkørsel tradition bygger nemlig på, at den student, som på det givne tidspunkt har drukket mest, skal bære den særlige førertrøje. Studenten med trøjen kan derfor stolt vise deres føring frem – både for deres egen klasse, men også overfor andre, man eventuelt møder på vejen.

Der skal dog mere til end bare at hælde alkohol indenbords, hvis man sigter efter at holde en studenterkørsel førertrøje hele dagen – eller dagene, hvis man vælger at køre flere dage. Det handler nemlig om at holde sig ved bevidsthed også, så man ikke går glip af festdagen, og så man ikke ender med at tabe trøjen til dem, som kan holde sig kørende hele dagen lang. Det handler derfor om at ramme den perfekte balance, hvis man vil opnå den prestigefyldte præmie.

At løbe efter studentervognen

En anden studenterkørsel tradition, som kun kan udføres under studenterkørslen, handler om, at man skal løbe efter studentervognen, hvis man har fået 12 i sin sidste eksamen. Det kan være en hård omgang, men det er et underholdende indslag for jer som klasse, men også i det generelle bybillede under de festlige dage. Vi har skrevet en dybdegående artikel om det at løbe efter studentervognen, som kan give lidt mere indsigt i traditionen.

De mange traditioner med studenterhuen

Studenterugen byder på mange andre traditioner også, som kan udføres både til de mange fester og under studenterkørslen. Vi har valgt at samle disse i et særskilt indlæg, hvor vi netop ser nærmere på, hvad de går ud på, og hvordan du skal markere det i din hue, når du har opnået dem. Du kan læse mere om disse særlige traditioner og studenterhue regler lige her.

Vælg de traditioner som passer til jer

Med de mange traditioner, studenterkørsel og studenterugen byder på, kan det være svært at overskue situationen. Derfor er det en god ide at fokusere på dem, som giver mening for jeres klasse. Selvom mange af tingene er sjove indslag, så kan det jo godt være, at de måske ikke falder i jeres smag, eller at nogle i klassen måske finder dem grænseoverskridende eller lignende. Derfor er det en god ide at lave en forventningsafstemning, inden det går løs, så I kan være sikre på, at alle får en fantastisk studenteruge.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

1 + 15 =

Send forespørgsel