Hvad serverer man til studenterkørsel?

af | jan 8, 2024

Når studenterne kommer omkring til de mange stop, så er der mulighed for at feste igennem – men det er også her, de gerne skal have noget at spise. Derfor handler det som vært om at sørge for, at der er noget mad, der passer perfekt til studenterkørslen. Men hvilken type mad bør det være, og skal man gøre sig nogle særlige tanker om det?

Det ser vi nærmere på her.

Det skal være nemt

Maden, der serveres, skal gerne være nem at spise. Der er sjældent tid til de helt store måltid, da der kan være mange stop undervejs, og det er heller ikke noget, de unge mennesker nødvendigvis vil tage sig tid til på disse dage alligevel. Der vil også være mange stop undervejs, og der vil typisk være mad ved dem alle; derfor skal man ikke forvente, at der er tale om den helt store sult. Af samme årsag vil der uden tvivl være mad til overs, når studenterne kører videre, men som ved enhver anden fest, så er det bedre at have for meget mad end for lidt.

Det er en fordel, hvis der er tale om mad, som er nemt at spise. Mange af de klassiske favoritter kan være burgers eller sliders og hot dogs, ligesom hjemmelavet pizza, tortilla wraps eller endda sandwiches også kan være en perfekt løsning. Her er der nemlig tale om mad, som er nemt at tage, nemt at spise, og som ikke kræver, at man sætter sig ned med kniv og gaffel. Det er derfor det perfekte mad til en fest som denne, hvor de unge mennesker måske bevæger sig lidt rundt også.

Ønsker man at gøre det lidt anderledes, så kan man også prøve sig frem med alverdens former for tapas-anretninger og lignende, hvor de unge studenter kan tage lige præcis de ting, de har mest lyst til; det giver mulighed for at lave en spændende anretning, hvor der uden tvivl vil være noget for enhver, og det kan være en god måde at skille sig lidt ud fra de andre stop.

Husk det salte

Der bliver som regel drukket godt igennem i løbet af disse dage, og derfor er det en god ide med lidt salt mad til studenterkørsel. Det er i særdeleshed gældende på varmere dage, hvor det salte mad kan være med til at sikre, at de unge får den nødvendige hydrering ved siden af alkoholindtaget. Det er både vigtigt for deres helbred (særligt i varmen), men det hjælper også med at holde dem fra at blive alt for fulde.

Sørg for godt med drikkevarer

Som et komplement til det salte mad, så bør der også være rigeligt med mulighed for noget at drikke – og her tænker vi både på det alkoholiske, men også noget uden procenter. Når man drikker hele dagen, så er det nemlig vigtigt, at man undervejs får noget, som lige kan hjælpe med at holde tempoet lidt nede, så man ikke ender med at drikke sig hele vejen til et blackout.

Sørg derfor for at der er rigeligt med muligheder. Det kan være vand, sodavand, saftevand og juice, men det kan også være andre spændende drikkevarer, som kan friste studenterne. En sikker vinder på en varm sommerdag er f.eks. en slushice-maskine, som både kan sikre at de unge mennesker får rigeligt med væske, mens det også giver en kølig forfriskning, som kan være det helt rigtige i sommervarmen – og hvis man vil, så kan man jo også lave særlige drinks med slushice-maskinen.

Hvad kan man servere til studenterkørsel med vegetarer eller veganere?

Hvis klassen har vegetarer eller veganere, så er det vigtigt, at der også er noget til dem. Her kan man med fordel søge rundt på nettet for at finde nogle spændende og nemme opskrifter, som kan passe ind til en studenterkørsel. Man kan naturligvis også spørge studenterne, om de har nogle særlige ønsker eller inspiration – for de har jo typisk et godt indblik i de mange lækre vegetarretter, man nemt kan lave.

Mad til studentervognen

Det kan også være en god ide at lave noget, som kan tages med videre, så de har noget at spise, hvis sulten skulle ramme undervejs. Der er mange gode forslag til dette, men de mest populære løsninger kan typisk være det klassiske pølsehorn eller nogle spændende sandwiches. Derved er man nemlig sikret, at de unge mennesker hele tiden har noget, hvis de skulle blive sultne.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

10 + 11 =

Send forespørgsel