Hvad gør man i tilfælde af en studentervogn-ulykke?

af | dec 28, 2023

Studenterkørslen er en festlig tid, hvor I uden tvivl vil være ved højt humør – og formentligt er promillen lige så høj. Men der kan jo desværre ske ting, som resulterer i uheld eller ulykker undervejs, selvom det heldigvis er sjældent.

Vi går meget op i sikkerheden på vores studentervogne, og derfor lever alle vores vogne selvfølgelig op til alle retningslinjer for sikkerhed, og de har gennemgået studentersyn. Derudover har vi også et sæt regler for kørslen, som I altid skal følge undervejs – det er netop for at minimere risikoen for, at der sker en ulykke. Du finder disse regler for sikkerhed her.

Men hvad gør man, hvis en student er faldet af studentervognen eller andre lignende situationer?

Find ud af, om der er sket noget alvorligt

Det første, man skal gøre, er at stoppe studentervognen. Det er derfor vigtigt, at I fanger chaufførens opmærksomhed, så han kan bremse, inden I kommer væk fra ulykken.

Hvis der er tale om en student, som er faldet af studentervognen, så skal I komme hen til vedkommende og se, om der er sket noget. Hvis vedkommende er kommet til skade, så bør I naturligvis kontakte enten deres forældre, eller en ambulance, hvis det skulle være nødvendigt.

På grund af alkoholen kan det godt være svært at vurdere, om man er kommet til skade, og derfor er det en god ide at få andre til at tjekke, om vedkommende er kommet til skade – for selvom de måske ikke føler noget på stedet, så kan der godt være skader, som ikke lige opdages. Hvis der er mistanke om dette, så er det en god ide lige at tage et tjek på skadestuen – og hvis der ikke er noget, så kan man jo altid vende tilbage til festen bagefter.

Forsikring

Vi har naturligvis også en udvidet personforsikring til studenterkørsel, som dækker alle vores vogne og kørsler. Det er med til at give jer et ekstra niveau af sikkerhed i forbindelse med kørslen.

Det er dog alligevel en god ide at have en ulykkesforsikring også, hvis der skulle ske noget undervejs. Skulle man komme til at ødelægge andres ting, eller komme til at skade hinanden, så vil det være jeres personlige forsikringer, som dækker. Vær dog opmærksom på hvordan dækningen af disse er, når der er alkohol involveret.

Hvad hvis vognen går i stykker?

Hvis vognen mod forventning skulle gå i stykker, så skal I ikke frygte for jeres tur. Vi har nemlig altid værksteder på standby i studenterugen, så vi kan løse problemerne, ligesom vi også har teknikere klar, hvis der skulle være problemer med enten lys eller lyd.

Skulle bilen bryde ned, så har vi også reservebiler klar, så vi kan sikre, at I ikke går glip af jeres tur. Du kan læse mere om hvad vi gør, hvis vognen går i stykker her.

Skal vi finde en studentervogn til din klasse?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Få et uforpligtende tilbud

12 + 8 =

Send forespørgsel